Saykomatrixx's Blog

Şubat 24, 2010

Denenmiş Krep Tarifi

Bunu bir sitede buldum, malzemeleri inceledim en akla yatkın olarak bu gözüktü gözüme. Malzeme miktarı ve oranı da yerinde. Tarifteki malzemeleri yarıya oranlayarak yaptım. Gayet güzel, kıvamlı bir bulamaç oldu ve pişirip yedim, ballı ve peynirli olaraktan. İşte o tarif:

Malzemeler

1/2 lt süt ( 2,5 su bardağı)
4 yumurta
1/2 paket vanilya
1/2 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3-4 bardak un
1 tatlı kaşığı pudra şeker- biraz tuz

Yapılışı

1. Ölçülü un, vanilya, limon kabuğu rendesi, eritilmiş 1 kaşık yağ, 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri ve yumurtaları cam bir kaseye koyup bir telle karıştırın. Biraz tuz ve yarım litre süt katın.
2. Bulamaçtan bir kepçe alıp hafif yağlanmış 20 cm çapındaki bir teflon tavaya boşaltın. 2 mm inceliğindeki hamurları çevirerek kızartın;  Daha sonra parçalayıp, mahfetmeden üst üste koyun.

Normal şeker yerine pudra şekeri kullanmak oldukça güzel bir fikir.

Tuz bir çimdik miktarını geçmesin.

Un miktarını kıvama bakarak artırıp azaltabilirsiniz.

Bulamaca 1 tatlı kaşığı vanilya aroması katarak farklı lezzet deneyebilirsiniz.

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

%d blogcu bunu beğendi: