Saykomatrixx's Blog

Aralık 15, 2009

İyi Kuru Fasülye Nasıl Yapılır?

Öncelikle iyi kurufasülye için olmazsa olmazlar şunlardır :

1- Homojen fasülye, mümkünse paketlenmiş. (Yani bir kaç çeşit veya eski-yeni hasat karıştırılmış fasülye bir arada olmayacak. )

2- Düdüklü tencere ( Normal tencerede pişen fasülyenin tadı da rengide bir başka oluyor, yenmiyor)

3- Kırmızı Et.  (isteğe göre az yağlı dana kuşbasşı veyahut, kemikli et kullanabilirsiniz)

4- Bol sivri biber ( Bu tamamen benim kriterim, sivri biberler hafif acı ise ve o acılık yemeğe karışmışsa mükemmeli yakalamışsınız demektir)

Bu kriterleri sağlamışsanız tek yapmanız gereken malzemeleri katıştırmak ve yemeğin pişmesini beklemek. Biraz önce pişen fasülye bunun kanıtıdır😀

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

%d blogcu bunu beğendi: